Stacey Pineau

Clearly explaining complex topics has been Stacey’s focus for close to 25 years now. She helps plan how best to reach the right people, then works to provide them with relevant information that’s easy to understand. Stacey is a team player with an entrepreneurial spirit. She has broad experience that spans the private and public sectors. A lover of words, Stacey has a slightly irrational love of the library and a personal collection of way too many books and magazines. She lives in Fredericton with her husband Ray, their two children and dog Scouty.

Test your water know-how

share this via... Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Buffer this page
Buffer
Email this to someone
email

 

Everyone loves quizzes, right? Right. So, in honour of our 15th anniversary here at LuminUltra, here are 15 questions that’ll let you test just how much you know about water.

1.  What’s the average pH level of fresh water?

a) 3

b) 5

c) 7

d) 9

 

2.  What percentage of the Earth’s water supply is fresh water?

a) 1

b) 3

c) 10

d) 20

 

3.  How is most of the Earth’s fresh water held?

a) Underground aquifers

d) Lakes

d) Man-made reservoirs

 

4.  What property of water allows water molecules to stick together?

a) Adhesion

b) Coagulation

c) Evaporation

d) Cohesion

 

5.  Approximately what percentage of water used by people worldwide goes towards agriculture?

a) 20

b) 70

c) 90

d) 10

 

6.  After climbing Mount Everest, you decide to have a cup of tea. In degrees Celsius, at what temperature can you expect your water to boil?

a) 96

b) 70

c) 82

d) 100

 

7.  What is the longest river on Earth?

a) Amazon

d) Mississippi

c) Yangtze

d) Congo

 

8.  Worldwide, how many plastic water bottles are purchased every minute?

a) 100,000

b) 10,000

c) 500,000

d) 1,000,000

 

9.  What percentage of the Earth’s surface is covered by water?

a) 45

b) 70

c) 55

d) 60

 

10.  Approximately what percentage of the human body is water?

a) 62

b) 90

c) 76

d) 34

 

11.  What was the name of the Ancient Greek god of water?

a) Apollo

b) Artemis

c) Poseidon

d) Hera

 

12.  Where is the deepest point in the Earth’s oceans located?

a) Tonga Trench

b) South Sandwich Trench

c) Puerto Rico Trench

d) Mariana Trench

 

13.  Approximately how much water must a dairy cow drink to produce one litre of milk?

a) 12

b) 4

c) 8

d) 2

 

14.  There is variation between species but, on average, how many litres of water does a mature tree give off each day through evaporation?

a) 80

b) 250

c) 400

d) 950

 

15.  What’s the deepest lake in the world?

a) Lake Superior (Canada/USA)

b) Lake Toba (Indonesia)

c) Lake Baikal (Russia)

d) Lake Hauroko (New Zealand)


 

Answers:

1. C, 2. B, 3. A, 4. D, 5. B, 6. B, 7. A, 8. D, 9. B, 10. A, 11. C, 12. D, 13. B, 14. B, 15. C

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Get Our Monthly Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.